9 May 2013

Bricolajul pune brusc frana in 2013 in ceea ce priveste deschiderea de noi magazine


Daca in 2012 au fost deschise sapte noi magazine de bricolaj, in acest moment deschierea de unitati noi nu pare sa reprezinte o prioritate pentru companiile din acest segment. Dedeman, este singura compania care confirma ca exista posibilitatea de a deschide noi unitati in 2013, acestea urmand a fi situate in Galati si Mirecurea Ciuc.

Evolutia cifrelor de afaceri ale principalelor companii de pe piata de bricolaj  evidentiaza faptul ca acest sector a fost totusi mai putin afectat in perioada de criza decat sectore conexe, cum ar fi constructiile sau imobiliarele.



Dedeman a fost cea mai activa companie in cei patru ani de criza, aceasta a deschis, in 2012,  patru unitati noi in urma unor investitii de aproximativ 60 mil. euro, ce au extins reteaua la 30 de magazine.

Pe langa Dedeman, germanii de la Hornbach au finalizat in 2012 o investiĊ£ie de 30 de milioane de euro intr-un magazin din Timisoara, in timp ce austriecii de la BauMax au deschis cu 20 mil. euro cea de-a doua unitate a companiei din Cluj. Cel de-al saptelea magazin deschis in 2012, apartine retelei Ambient din Sibiu, care a deschis magazinul cu numarul 14 in Brasov.

Perspectivele pietei de bricolaj pentru 2013 sunt incerte, se inregistreaza o prudenta ridicata in ceea ce priveste expansiunea si o crestere a presiunii clientilor asupra micsorarii preturilor materialelor de constructii pe fondul diminuarii cererii.